Fant listeriabakterier i sjokolademelk

Listeriabakterien, som kan forårsake alvorlig sykdom og i verste fall død hos mennesker, er påvist i sjokolademelk fra Q-Meieriene.

Dette gjelder sjokolademelk i småkartonger som var på vei til kantiner, kiosker og bensinstasjoner på Østlandet i slutten av mars.

Melken kommer fra en tappelinje for småkartonger. Alt som er produsert på denne linjen er trukket tilbake. For å være på den sikre siden gjelder det ikke bare sjokolademelk, men også melk.

– Vi trakk produktene raskt tilbake, og faren for at folk har fått i seg bakterien er liten, sier administrerende direktør Bent Myrdahl i Q-Meieriene til VG.

Han opplyser at prøven som viste bakterier var fra halvliterskartonger med sjokolademelk produsert 18. mars med holdbarhetsdato 5. april.

– Bakterieinnholdet som ble funnet er under myndighetskravet for listeria, men i og med at vi har nulltoleranse for det, valgte vi å trekke melken tilbake, sier Myrdahl til NTB.

Folkehelseinstituttet opplyser at det er for tidlig å si om noen er blitt syke fordi de har drukket melken. Også Mattilsynet har fulgt saken tett.

– Et slikt utbrudd karakteriseres som alvorlig, men Q-Meieriene har håndtert situasjonen på en tilfredsstillende måte, sier seksjonssjef Gyrid Espeland ved tilsynets distriktskontor i Midt-Rogaland.

På Rikshospitalet ble i alt 15 personer smittet og fem personer døde av listeriabakterien i 2007. (©NTB)

Kommentarer