Helseministeren foreslår forbud mot transfett

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil forby bruk av transfett i matvarer.

Når helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre fredag legger fram Folkehelsemeldingen, tar han til orde for et eneste forbud; nemlig forbud mot transfett, skriver Aftenposten.

Forskning har vist at inntak av mer enn 5 gram transfett per dag gir en økt risiko for hjerte- og karsykdom med cirka 25 prosent. Sammenhengen mellom transfettforbruk og risiko for hjerte- og karsykdom er godt dokumentert.

– Danskene har allerede forbudt dette farlige plantefettet, og vi legger oss på samme linje. sier Støre.

Transfett er oppvarmet plantefett blandet med nikkel og hydrogen. Det finnes både i flytende og i fast form. Oppvarmingsprosessen gjør at fettet harskner mye langsommere enn annet fett. Dessuten er det billig å produsere. (©NTB)

Kommentarer