Tine håper på feitere tider for smørspisere

Hvis årets beite blir bra for kuene i år, håper Tine på smørblide kunder. Norsk smørproduksjon avhenger av at fettinnholdet i melken blir høyere enn de to siste årene.

– Fettbalansen i melken har gått opp til 4,21 prosent. Situasjonen per i dag er mye bedre enn både i 2011 og i 2012, men vi har lært at det fort kan snu seg, sier kommunikasjonsdirektør Lars Galtung i Tine til Nationen.

Hvis fettinnholdet holder seg stabilt ut året, er det derimot gode muligheter for at det blir nok norsk smør i butikkene. Men det er umulig å garantere at det ikke blir behov for import. Tine setter nå sin lit til været.

– Det er helt avhengig av hvordan vekstsesongen blir, og hvor mye nedbør som kommer i løpet av sommeren. Norske kuer er avhengig av godt beite, sier Galtung.

Smørmangelen skapte bruduljer i 2011. Heller ikke 2012 ble et ideelt år og Tine måtte importere smør fra Frankrike. For i år har Tine sikret seg en importkvote på 400 tonn smør. Bare i januar importerte Tine 200 tonn smør. (©NTB)

Kommentarer