Dårlig vær kan gi ny smørkrise

Den dårlige våren har gjort det nødvendig for bønder på Jæren å slakte storfe tidligere enn planlagt. Det kan i verste fall gi ny smørkrise.

Frostskader i vinter og dårlig og treg vår har ført til fôrmangel hos bøndene. Mange har begynt å slakte dyr tidligere enn planlagt. Tines behov for å opprettholde en høy fettprosent i melk for å sikre nok fett blant annet til smør, kan bli rammet, skriver Stavanger Aftenblad.

 – Vi følger grovfôrsituasjonen i Rogaland og andre melkeregioner tett, sier direktør for rådgivning og medlem i Tine, Johnny Ødegaard.

Han mener likevel at Tine er bedre forberedt nå enn i 2011 da en regntom sommer førte til redusert fôrkvalitet. Det gikk ut over fettinnholdet i melken, noe som i neste omgang utløste smørkrisen for to år siden. (©NTB)

Kommentarer