alkohol

Regjeringsskifte kan føre til alkoholsalg på gårder

De borgerlige partiene vil gå inn for gårdssalg av alkohol hvis de kommer i regjering etter valget. Grepet skal gjøre gårdsturisme mer lønnsomt.

Det er spesielt Frp som har kritisert regjeringens manglende entusiasme på området.

I forbindelse med at det reviderte jordbruksoppgjøret legges fram for høring neste uke, kritiserer Frp stortingsflertallet og mener holdningen viser en mistillit til den norske bondestanden, skriver Nationen.

– Dersom det blir et regjeringsskifte, får vi igjennom alkoholsalg på gårder, sier Torgeir Trældal, næringspolitisk talsmann for Frp.

Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten støtter forslaget og sier at salg av egenproduserte smaksprøver på flaske bør være mulig for at gårdsturisme skal bli mer lønnsomt.

Selv om KrF er imot en løsere alkohollovgivning, ser heller ikke Steinar Reiten, partiets næringspolitiske talsmann, poenget i at norske gårdsbruk ikke skal få selge egenprodusert alkohol.

Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per Arne Tuftin, mener dagens regelverk påvirker totalopplevelsen for turistene.

– Dersom du er på en vingård i Frankrike eller et whiskydestilleri i Skottland får du info om varen, får smake og kjøpe med deg produktet, men i Norge får du bare de to første, sier han. (©NTB)

Kommentarer