Fremskrittspartiet vil ha stort næringsdepartement

Fremskrittspartiet vil slå sammen Landbruksdepartementet, Fiskeridepartementet og Næringsdepartementet til ett stort departement.

Både Frp og Høyre har sagt at de vil redusere antall departementer dersom de får regjeringsmakt. Om Siv Jensen får bestemme, vil hun slå sammen Landbruksdepartementet, Fiskeridepartementet og Næringsdepartementet.

Men Bondelaget er skeptisk, skriver Nationen. Leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke, mener forslaget sier mye om Fremskrittspartiets syn på landbruk og hvordan de vil prioritere landbruk i regjeringen.

– Når de vil legge ned Landbruks- og matdepartementet, betyr det at de ikke er opptatt av landbruk. Partiet ser på landbruk som en helt vanlig næring, noe landbruk ikke er, sier han.

Øyvind Haram, informasjonssjef i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening, er verken for eller imot. Han tror det kan være fordeler og ulemper ved å slå de tre departementene sammen.

– Det viktigste for oss er at forvaltningen er kompetent. Hvordan den skal organiseres, må politikerne vurdere selv, sier han. (©NTB)

Kommentarer