Matsporingsprosjekt blir lagt ned

Staten har de siste sju årene forsøkt å utvikle en elektronisk sporing av norske matvarer. Nå blir prosjektet stanset.

Etter at en fireåring mistet livet og flere andre ble syke av E. coli-infisert pølsepålegg i 2006, bestemte regjeringen seg for å etablere en ny elektronisk sporingsløsning for norske matvarer. Løsningen var nybrottsarbeid, og kunne bli et eksempel for resten av verden.

Nå sju år senere, legger ekspedisjonssjef Gunnar Hagen i Landbruks- og matdepartementet (LMD) løsningen helt bort, skriver Bergens Tidende.

62 millioner kroner er brukt – 45 av dem til selve utviklingen av systemet. Utallige møter med næringen er gjennomført, og det er jobbet mye med utvikling av e-sporingsløsningen. Men ingen vil ha løsningen.

– Vi kan ikke være fornøyd med dette. Selv om det kom mye godt ut av det, klarte vi ikke å nå en viktig del av målsettingen, sier Hagen.

Partene klarte aldri å bli enige om hvordan løsningen skulle driftes. For i tillegg til utviklingskostnader, vil sporingsløsningen koste mellom 30 og 35 millioner kroner å drifte, hvert eneste år. (©NTB)

Kommentarer