Politiet vil ikke ha eget dyrepoliti

Mattilsynet vil prøve ut en egen type politi som etterforsker dyrekriminalitet, men Politidirektoratet sier nei.

I sommer foreslo tilsynet å prøve ut et eget dyrepoliti etter svensk modell, melder NRK. Avdelingen skulle ha hjulpet Mattilsynet i dyrevelferdssaker.

– Et spesialpoliti for dyr har vi ikke behov for. Vi har etterforskningsenheter og politienheter som etterforsker de fleste typer kriminalitet og dette området er ikke så spesielt at det berettiger en egen type politi, sier avdelingsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet.

– Vi håpet på en utredning nå umiddelbart, men vi forstår at politiet må prioritere andre ting, sier administrerende direktør Harald Gjein i Mattilsynet.

I 2012 ble det anmeldt 233 brudd på dyrevelferdsloven. Men Politidirektoratet og Mattilsynet har nå bestemt seg for å trosse de mange som krever et eget dyrepoliti, og vil ikke utrede mulighetene med det første. (©NTB)

Kommentarer