Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell sier han ser fram til å gå gjennom utvalgets utredning.

Utvalg nedsatt for å gjennomgå pelsdyrnæringen

I statsråd fredag ble det nedsatt et utvalg som skal gjennomgå pelsdyrnæringen. Fylkesmann Anne Karin Hamre skal lede utvalget, som har ni medlemmer.

Formålet med utvalgsarbeidet er å bidra til forutsigbarhet til pelsdyrnæringens framtid i Norge. Utvalgets jobb er å både utarbeide et alternativ med bærekraftig utvikling og et alternativ med styrt avvikling.

Landsbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener utvalget gir et godt grunnlag for objektiv gjennomgang av pelsdyrhold i Norge og internasjonalt.

– Jeg er glad vi har fått et utvalg med bred faglig og erfaringsmessig bakgrunn, sier Vedum i pressemeldingen fra Miljøverndepartementet.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) sier det å få avklart pelsdyrnæringens framtid i Norge er en svært viktig sak.

– Jeg ser fram til å lese utredningen når den er klar om et års tid, sier han.

Dyrevernalliansen er sterkt kritisk til utvalget.

– Helt unødvendig, og en hån mot alle dyrevernere på Dyrenes Dag, mener organisasjonen.

De oppfordrer den påtroppende borgerlige regjeringen til å avvikle statsstøtten til næringen. Pelsnæringen mottar støtte på rundt 44 millioner i året.

Næringen håper på sin side at utvalget vil konkludere med at pelsdyr er en naturlig del av landsbruket i Norge.

– Pelsdyrnæringen er en lønnsom del av norsk landbruk, og således svært viktig for å sikre bosetting og verdiskaping i Distrikts-Norge, skriver Norges Pelsdyralslag i en pressemelding. (©NTB)

Kommentarer