Turistforeningen klager på snøscootervedtak

Den Norske Turistforening har klaget regjeringens vedtak om å utvide forsøksordningen for snøscooterkjøring inn for Sivilombudsmannen.

Sammen med organisasjonene Virke og Friluftslivets fellesorganisasjon mener Turistforeningen at vedtaket om å tillate fornøyelseskjøring med snøscooter i 105 kommuner, må kjennes ugyldig, skriver Aftenposten.

Regjeringen meldte forrige uke at alle kommuner som har meldt sin interesse for å etablere snøscooterløyper for fornøyelseskjøring, får delta i forsøksordningen. Organisasjonene kaller vedtaket en krigserklæring og mener det ikke er hjemmel for forsøksordningen.

Organisasjonene mener Miljøverndepartementet har tatt en snarvei helt utenom vanlige politiske prosesser i saken, skriver avisen.

– Vi nærmer oss det antallet kommuner som har snø om vinteren i dette landet. Dette er ikke lenger en forsøksordning, men et frislipp for snøscooterkjøring for fornøyelsens skyld, sier generalsekretær Nils Øveraas i Turistforeningen. (©NTB)

Kommentarer