KrF-nestleder sier nei til Frps landbrukspolitikk

Verken Kristelig Folkeparti eller Venstre kommer til å støtte den landbrukspolitikken Fremskrittspartiet ønsker i regjering, ifølge fungerende KrF-leder Dagrun Eriksen.

– Med de drastiske endringene Frp har gjort i sine alternative budsjetter, kan jeg ikke se at de får gjennomslag, verken hos oss eller hos Venstre, sier Dagrun Eriksen til NRKs Politisk kvarter.

Hun er fungerende partileder i Kristelig Folkeparti så lenge Knut Arild Hareide er hjemme i pappapermisjon. KrF har sammen med Venstre sikret seg den ettertraktede vippeposisjonen i Stortinget – der makten til å vedta eller forkaste forslag som splitter nasjonalforsamlingen, ligger.

Noen måneder før jordbruksoppgjøret fastslår Eriksen nå at det er uaktuelt for KrF å være med på omlegginger som ikke sikrer «et aktivt og levende landbruk».

– Jeg skal ikke komme ikke med noen beløp her, forhandlingspartene må gjøre sitt. Men det er viktig for KrF at bøndene har en inntekt å leve av, og at matproduksjonen øker, sier hun.

Bondelaget har analysert Høyre/Frp-regjeringen og mener det er en fare for at flertallet av medlemmene kommer til å få lavere inntekter hvis regjeringen får gjennomslag for sin politikk. Overføringene til landbruket, i andel av statsbudsjettet, har sunket jevnt og trutt siden midten av 1980-tallet, ifølge organisasjonen beregninger. (©NTB)

Kommentarer