VIKTIG MESSE: - Det er vanskelig å si eksakt hvor mye konkret handel det ble etter disse flotte messedagene på Lillestrøm i november. Men uansett, ei slik messe der hele bransjen samles og viser fram hva de har å tilby er viktig, sier Andreas Hagset ved Felleskjøpet Nordmøre og Romsdal. Her til høyre i prat med en kunde.

Godt salg etter Agroteknikk

I ettertid er det veldig vanskelig å si eksakt hvor mye salg som kan knyttes direkte opp mot alle de som vi prata med under messedagene, Agroteknikk på Lillestrøm på november. – Men, sier Andreas Hagset ved Nordmøre og Romsdal Felleskjøp, – det var utrolig mange kunder innom fra vårt distrikt og svært mange av dem har vi hatt positiv kontakt med i ettertid.

Hagset understreker at det også er ei profileringsmesse og at alle forhandlere får vist fram hva de har å tilby. Gårdbrukerne får den informasjonen og de fakta som de er ute etter.

 

Dessuten er det ikke mye impulshandel i denne bransjen. Når en selger kapitalvarer i dag er det naturlig at bonden må gå noen runder med seg selv, og kanskje andre, før beslutning om en handel tas.

– Og for oss var det også gledelig at mange bønder i vårt distrikt som ikke er faste kunder her, brukte tid og var synlig interessert i det vi hadde å tilby. Så, jo vi er godt fornøyd med disse dagene på Lillestrøm, sier Andreas Hagset som også forteller at de var i alt seks mann på messa. Tre personer knytta opp mot maskin og tre som stelte med I-mek.

 

– Det er klart at noen handler i månedene etter messa kan knyttes direkte opp til dagene der, selv om vi nok hadde fått disse kontraktene lell også, men jeg syns det er flott at bransjen samler seg og at vi sammen viser fram det vi har av traktorer og redskap og mye mer.

 

Ellers forteller han at maskinsalget går jevnt og trutt. Når det gjelder traktorer så selges det mest av traktorer i 100 Hk-klassen. Ikke alle vil ha de største.

– Gårdsbrukene i distriktet vårt er langt fra de største her i landet og jeg syns bøndene er flinke til å investere i det de har behov for.

Også på I-mek siden går det skikkelig bra. Der er det et kraftig kjør hele tiden, noe som forteller oss at mange bønder også vil være med i morgendagens landbruk.

Distriktet som Hagset og hans kompanjonger opererer i er fra Ørskogfjellet i sør til fylkesgrensa mot Sør-Trøndelag i nord, med unntak av kommunene Surnadal og Rindal.

Kommentarer