Felleskjøpet og Orkel inngår strategisk samarbeid

Felleskjøpet Agri SA og Orkel AS inngår samarbeid på alle Orkel og GMV traktorhengere. Dette innebærer at Felleskjøpet kjøper alle rettigheter til hengere, mens Orkel fortsatt vil stå for produksjon.

– Her gjør to sterke aktører felles sak til beste for den norske bonden. Ved å kombinere Felleskjøpets distribusjon og Orkels produksjonskompetanse, styrker vi ytterligere vår posisjon i det norske markedet, sier John Arne Ulvan, adm. direktør i Felleskjøpet.

Orkel AS og Felleskjøpet Agri SA er blitt enige om en avtale som inkluderer alle rettigheter til Orkel og GMV traktortilhengere. Orkel skal fortsette som produsent av traktorhengere, og Felleskjøpet overtar ansvaret for markedsføring, salg, service og kundestøtte.

I en pressemelding heter det at de to selskapene gjør med dette en felles innsats for å vinne nye markedsandeler i Norge så vel som i Norden. I samarbeid med Orkel AS, som produsent og produktutvikler, vil Felleskjøpet nå kunne tilby markedet det beste Norge har å by på av hengerteknologi.

Tilbudet gjelder et fullt produktsortiment, service, reservedeler og kundestøtte i tillegg til videre produktutvikling.
– Felleskjøpet skal være bondens beste samarbeidspartner, og med denne avtalen legger vi til rette for en videre utvikling i tråd med de behov bonden har, sier direktør Handel i Felleskjøpet, Henrik Thoresen.
– Vi ser fram til et godt og utviklende samarbeid med Felleskjøpet, og forventer å øke vår produksjon og omsetning betydelig gjennom denne avtalen, både i Norge og i Norden, sier Jarl Gjønnes, daglig leder i Orkel AS. – Med denne avtalen vil Orkel befeste sin stilling som markedsleder, og være i tet på utvikling av gode tilhengerløsninger for landbruk og entreprenørmarkedet.

Avtalens omfang:
FKA kjøper rettighetene til Orkel traktortilhengere (Intelectual property) som i korte punkter omfatter:
– Orkel traktortilhenger og GMV hengere: alle modeller innen dagens sortiment samt rettighter til nye og framtidige modeller.
– Ekstrautstyr til alle Orkel og GMV hengere
– Typegodkjenninger
– Produksjonstegninger og konstruksjon
– Reservedelsomsetning
Dette inkluderer eierskapet til teknologien, eksklusiv bruk av merkevaren og evt. eksklusivt salg innenfor hengersegmentet. I tillegg er det inngått en produksjonsavtale der Orkel AS vil fortsette å produsere hengere på Fannrem eksklusivt for Felleskjøpet, for salg i Norge og i Norden.

Kommentarer