SNART: Anders Nystuen, daglig leder CF Maskin Melhus håper at den første Kubota traktoren snart ruller ut fra avdelingen på Melhus.

Satser på Lely og Kubota

– Hadde vi ikke hatt tro på dette, ja, da hadde vi ikke satsa så stort som vi nå gjør. Men vi mener det er et godt marked for disse produktene her i Midt – Norge, samt søndre deler av Nordland. Vi håper at det om ikke så alt for lenge er flere dekar med gras som slås med en slåmaskin fra Lely.

Anders Nystuen, daglig leder og selger ved CF Maskin Melhus, sier dette da han forteller om deres planer for å tilby kvalitetsprodukter til graskundene.

– Ja, sier han med et smil, for kvalitet er det. Lely har bevisst lagt seg på en strategi der nettopp kvalitet, service og god oppfølging er en ledetråd.

Nystuen ser fram til å komme i gang og presentere produktene for bøndene. -Vi er ute i seneste laget med tanke på førsteslåtten, men graset vokser fort til igjen og må slås ennå en gang. Da er vi her med gode og driftssikre maskiner, sier han.

Han nevner spesielt slåmaskina som de venter seg en del av. Nystuen fremhever den unike knivbjelken og de fordelene som der finnes. -Det er mange gode slåmaskiner på markedet i dag, men vi mener at maskinen til Lely har noen fortrinn som det er verdt å merke seg. Han nevner det unike drevsystemet. Hver eneste modul drives av en drivaksel. En sekskantet aksel av stål i meget høy kvalitet går igjennom midten av hver skive. Hver modul får nødvendig kraft fra akslingen og med et minimum av effekttap.

Hver klippeenhet er også pakket med smørefett noe som gjør at uansett helningsvinkel vil smørefettet bli i enheten.

Og han trekker fram det enkle reservedelsystemet.- På disse maskinene, uansett størrelse går de «samme» delene igjen. Det gjør det enkelt for oss og bonden og ha nødvendig slitedeler tilgjengelige til en hver tid.

 

De kan nå levere hele graslinja til Lely. Slåmaskin som sagt, spredere og river og presser. Når det gjelder presser så har Lelykonsernet nå overtatt Welger og de har også reservedeler til de kjente Welgerpressene.

Fôrtørking er blitt mer og mer vanlig, det viser seg at det er mye å spare, ikke minst på fôrkvalitet. Vi har allerede merka stor interesse for våre spredere og river. Spre graset utover etter slått for så å samle det i skårer igjen når det har tørka er godt betalt arbeid.

 

Ikke bare gras, CF satser også på Kubotatraktoren. De er ikke nykomlinger traktorene fra Kubota, på det norske markedet. Men de har kanskje ikke fått den plass de fortjener på salgsstatistikkene. -Vi som jobber med de og kjenner produktet er skjønt enige om at det er mye å spare på å kjøpe en slik traktor. Nå kjører vi kampanjer på noen modeller og vi har et håp om at den første traktoren skal rulle ut herfra om ikke så alt for lenge.

Har en behov for en traktor fra 70 opptil 135 Hk, ja, da er disse et meget godt alternativ, ikke minst prismessig, sier Nystuen og peker ut mot en utstilt 70 Hk traktor med laster som har en meget rimelig pris.

 

– Traktorene, som lages i Japan, har den kvaliteten som landet er kjent for gjennom mange produkter. Vi skal også på traktorsiden gjøre vårt for at Kubotafargene skal sees med jevne mellomrom på de trønderske jordene, forteller Nystuen videre.

 

CF kjeden er kjent for sine rikholdige lagre av deler til forskjellige produkter og merker. Det er noe Nystuen og hans stab vil forsterke i åra som kommer. Det finnes vel knapt noe verre i dagens hektiske samfunn enn å måtte gå og trampe og vente i dagevis for å få tak i de mest brukte deler. Der skal vi hjelpe bonden så godt vi kan, så å si uansett hva som måtte mangle til maskina.


De jobber på et bredt felt. – Noe av konseptet vårt ligger i det. Vi er blant anna servicepartner for JF Stoll, også de har gode produkter som vi syns det er moro å være med å serve.

Og så er vi stor på småmaskiner.  Gressklippere blant anna. Dessuten har vi et godt verksted med flinke folk som fikser det aller aller meste.

 

– Jo, Ingen tvil, sier Anders Nystuen med et smil, – vi skal være med inn i morgendagens spennende landbrukssamfunn.

Lely_Splendimo_PC_330_11

FORVENTNING: De forventer stor interesse for blant anna slåmaskinene fra Lely. – Det skal bli moro å jobbe med de ute blant gårdbrukerne, sier Anders Nystuen.

 

Kommentarer