Valtra utvider A-serien – åtte nye modeller i klassen under 100 hestekrefter

Valtra utvider A-serien med lanseringen av nye mindre modeller. Disse tresylindrede traktorene er passende som gårdstraktorer for generelle formål, så vel som for eksempel på fruktgårder og til vedlikehold av mindre eiendommer.

De nye modellene åpner døren for Valtra til å øke salget i markedet for små traktorer: over halvparten av alle traktorer som selges i Europa, er i klassen under 100 hestekrefter. Dette er spesielt viktig for Valtra-importører og forhandlere. Valtras modellutvalg utvides nå fra 50 hestekrefter til 400 hestekrefter, slik at den finske produsenten kan tilby kundene et enda bredere utvalg enn før.

Modellutvalget til A-serien omfatter nå kompakt- og hagetraktorer. Kompakttraktorer fås med eller uten førerhus, mens hagetraktorer er uten førerhus. Hagetraktorer er bare 1,6 til 1,7 meter brede, mens kompakttraktorer er 1,9 til 2,0 meter brede. Hagetraktorer er for eksempel ideelle for fruktgårder.

Den minste modellen er A53, som har 50 hestekrefter. A63-modellen har en mellomkjølt turbomotor med 68 hestekrefter. Den største av de nye modellen er A73, som har 75 hestekrefter. Alle traktorene leveres med Valtras pålitelige 12+12R-transmisjon med synkronisert vendegir og krypegir. Kraftuttaket har to hastigheter, og trepunktshydraulikken betjenes mekanisk.

Alle modellene er tilgjengelig med enten bakhjulstrekk- eller firehjulstrekk og har hydrauliske flerskivebremser. Det finnes to hydrauliske blokker. Det åpne førerhuset er utstyrt med en veltebøyle og avtakbart tak. Den lukkede førerhusversjonen tar utgangspunkt i det tradisjonelle førerhuset i Valtra A-serien og gir et ergonomisk og om ønskelig avkjølt arbeidsområde som enkelt kan nås fra begge sider av traktoren.

Nye små modeller i A-serien:

                        Standard maks. hk/kW/Nm

A53:                 50/37/196

A63:                 68/50/285

A73:                 75/55/310

Kommentarer