Konsernsjef i Nortura, Arne Kristian Kolberg og adm.dir. i Orkla Foods Norge, Bente Brevik (Foto Nortura).

Ny avtale mellom Nortura og Orkla Foods Norge

Nortura og Orkla Foods Norge signerte i går en ny stor leveringsavtale. Avtalen gjelder fram til 2017 og har en totalverdi på minst 400 millioner kroner.

I følge en pressemelding fra Nortura betyr avtalen at Orkla Foods Norge forplikter seg til å kjøpe inn kjøttprodukter av storfe, svin, sau, kylling og kalkun fra Nortura. I tillegg kommer en betydelig andel eggprodukter.

– Orkla Foods Norge videreutvikler derfor et betydelig kundeforhold til norske bønder, heter det i pressemeldingen.

Avtalen inngås i forbindelse med at fusjonen mellom Rieber & Søn og Stabburet offisielt trer i kraft den 1. oktober. Orkla Foods Norge får med dette en betydelig posisjon i det norske matmarkedet med ledende merkevarer som Stabburet, Toro, Vossafår, Denja, Stabburet Leverpostei, Grandiosa og Idun.

Hvert år kjøper Orkla Foods Norge norske landbruksprodukter for ca 850 millioner kroner, hvorav kjøtt utgjør 450 millioner. Meieriprodukter utgjør den nest største råvaregruppen med et totalt innkjøpsbeløp på 275 millioner kroner.

– Vi er, og ønsker fortsatt å være, en viktig kunde av norske bønder fordi vi vet at norske forbrukere ønsker norske råvarer på grunn av den høye kvaliteten. Vi er derfor glade for å kunne videreføre det gode samarbeidet med Nortura som representerer norsk mat på en forbilledlig måte, sier adm. dir. i Orkla Foods Norge, Bente Brevik.

– Nortura har i flere år vært en foretrukket leverandør til Orkla, spesielt på grunn av den gode kvaliteten. Når vi nå viderefører avtalen er det med visshet om at selskapet evner å levere kvalitetsprodukter etter de kravene som vi må ha, sier Brevik.

Med avtalen fortsetter Nortura som hovedleverandør av kjøtt til Orkla Foods Norge, samtidig som Orkla Foods Norge har som målsetting å øke råvarekjøpet fra Nortura.

– Avtalen forutsetter selvsagt at Nortura kan tilby forutsigbare og konkurransedyktige betingelser totalt sett, sier Brevik.

– Orkla Foods Norge er en stor og betydningsfull råvarekunde for Nortura og dette er en viktig kontrakt for oss. Det sikrer god avsetning for råvarene til våre eiere. Avtalen med Orkla Foods Norge innebærer hele vårt råvarespekter fra storfe til kylling, svinekjøtt og egg, sier konsernsjef i Nortura, Arne Kristian Kolberg.

– Vi synes det er gledelig at en stor råvareaktør som Orkla Foods har et så sterkt fokus på norsk landbruk og norsk kvalitetsmat, og vi ser frem til videre og utvidet samarbeid, sier Kolberg i følge melding fra Nortura.

 

Kommentarer