Lundteigen vil vite om Listhaug har jobbet for Rema

For en uke siden jobbet landbruksminister Sylvi Listhaug for PR-byrået First House, som har matvarekjedene Rema 1000 og Coop som oppdragsgivere. Men hun vil ikke fortelle om kjedene var blant hennes kunder.

Nå krever Per Olaf Lundteigen (Sp) at Stortinget får innsyn, skriver Dagsavisen.

Da Listhaug (Frp) ble landbruksminister var det første gang noen har gått rett fra en toppstilling i PR-bransjen til Kongens bord.

Listhaug har gitt departementsråd Leif Forsell en liste over hvem hun har hatt som kunder i First House. Nå vil flere se denne listen. En av dem er Per Olaf Lundteigen (Sp), som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Han mener Listhaugs overgang fra PR til politikk er et særtilfelle som gjør at Stortinget bør få innsyn i hvem hun har jobbet for.

– At Listhaug går direkte fra PR-byrået til embetet som statsråd gir oss en ny alvorlig realitet å forholde oss til. Muligheten for å få åpenhet om listene vil jeg drøfte med mine rådgivere, og det er en problemstilling jeg ønsker å ta ved første anledning med kontrollkomiteen, sier Lundteigen til Dagsavisen.

Landbruksminister Sylvi Listhaug vil ikke svare på om hun har hatt noen av dagligvareaktørene som kunder i First House.

– Jeg kommer ikke til å kommentere min kundeliste. Jeg har levert listen til departementsråden, og kommer til å løpende vurdere min eventuelle inhabilitet, sier hun. (©NTB)

Kommentarer