Avant introduserer ny rivingsrobot

Avant Tecno, en av verdens ledende produsenter av minilastere styrker sin stilling i demoleringsbransjen. Det finske selskapet presenterer den første modellen, Avant Robot 185, på vårparten i år under den tyske anleggsmessa Bauma 2013. Nå lanserer Felleskjøpet rivingsroboten i Norge.

Avant Robot 185 har en kompakt design uten kompromiss nå det gjelder effektivitet og rekkevidde. Den elektriske maskinen kan drives enten av en 18,5 kW (35A) eller 15 kW (32A) elektrisk motor, som sikrer fleksibilitet og kraft når og der det er nødvendig. Utstyrt med teleskopisk bom er maksimal vertikal rekkevidde 5,5 meter, mens den horisontale rekkevidden er 4,5 meter. Uten redskaper veier Avant Robot 185 2.000 kg.

I motsetning til tradisjonelle roboter er all hydraulikk og elektronikk plassert på den nedre rammen for å sikre et lavere tyngdepunkt som gir trygge og stabile arbeidsbetingelser.  Roboten er enkel og fleksibel å betjene med sin 360 graders rotasjon og 460 mm teleskopiske bomforlengelse. Maskinen er utstyrt med pålitelig EPEC-komputer og brukergrensesnitt. Fjernkontrollen kan benyttes både med radio og ledning.

Når plassen eller kravet til transportvekt er begrenset, kan overvognen demonteres mens belteunderstellet kan betjenes separat. Undervognens vekt er 1.220 kg og transporthøyden så lav som 750 mm (1010 mm med støttebein). Standard transportdimensjoner er 1.590 mm i høyde, 795 mm i bredde og 2.290 mm i lengde.

Avant Robot 185 kan utstyres med flere demoleringsredskaper slik som hydraulisk hammer, knuser, klo etc. Anbefalt maksimumsvekt på redskapet er 275 kg. Som et eksempel er den konstruert for å arbeide med Avant B220 hydraulisk hammer med høyeste slagkraft på 1.900 bpm. Og ikke glem B220s vedlikeholdsfrie “smørefri” design og massive trapesformede meisel med livstidsgaranti.

For vanlige demoleringsjobber er Avant Robot 185 en perfekt samarbeidspartner for Avant minilastere. Avant-produkter med sin førsteklasses oppfølging over hele verden har dominert markedet i mer en to tiår.

Avant Robot 185, sammen med en rekke Avant-maskiner, vil bli vist under utstillingen Bedre Landbruk på Norges Varemesse på Lillestrøm 9. og 10. november.

Felleskjøpet er eneforhandler av Avant i Norge og ble i høst kåret til verdens største enkeltforhandler hos den finske bedriften.

Avant Robot185_04

Kommentarer