Sommervarmen løftet TINE-resultatet

TINEs resultat for tredje kvartal ble løftet av godt salg av ost og smør, smaksatt drikke og råvarer til is. Selskapet fikk et resultat før skatt som var 69 millioner kroner bedre enn i samme periode i fjor.

Ifølge TINE var det Meieri Norge som bidro til forbedringen i driftsresultatet for tredje kvartal, basert på god salgsvekst innen ost, smaksatt drikke, ferskost og smør. Selskapet melder også et Diplom-Is-resultat som var preget av godt sommervær.

Totalt hadde konsernet driftsinntekter på 5.194 millioner kroner, mer enn 300 millioner mer enn i tredje kvartal 2012. Driftsresultatet var 334 millioner, 35 millioner mer enn i fjor. Resultat før skatt var 299 millioner, opp fra 230 millioner på samme tid i 2012.

Selskapet melder videre at driften fortsatt er preget av kostnader knyttet til oppstarten av de nye anleggene i Oslo og på Jæren, men at kostnadene nå er blitt mindre sammenlignet med tidligere kvartaler. (©NTB)

Kommentarer