Illustrasjonsfoto

Nortura legger ned i Rendalen og Sarpsborg

Styret i Nortura har bestemt seg for å legge ned anlegget i Rendalen og avvikle slaktelinjen i Sarpsborg. 61 arbeidsplasser blir berørt.

– Det er beklagelig at dette vil få konsekvenser for noen av våre medarbeidere i Sarpsborg og Rendalen. Vi vil bruke ressurser på å gjøre belastningen og overgangen så liten som mulig, sier styreleder Sveinung Svebestad. Han sier selskapet vil hjelpe de ansatte med å finne andre jobber.

Konsernet regner med å spare rundt 30 millioner kroner på å avvikle de to virksomhetene.

– På bakgrunn av et høyt kostnadsnivå i Norge, sterk konkurranse og prispress i dagligvarehandelen må vi gjøre tiltak for at Nortura også i fremtiden skal ha en konkurransedyktig produksjon, sier Svebestad.

23 personer jobber ved slaktelinjen i Sarpsborg, mens det er 38 ansatte i Rendalen. (©NTB)

Kommentarer