Illustrasjonsfoto

35 griser brant inne i fjøs i Voss

35 griser brant inne i et toetasjes fjøs i Voss. 120 griser og 35 kyr ble reddet ut.

Brannvesenet i Hordaland opplyser at 120 griser er reddet ut, men at mange griser ikke kunne reddes i brannen, som meldt klokken 19.42 søndag kveld.

Fjøset består av to etasjer og huser både griser og kyr. Bygningen er overtent. For å få flest mulig dyr ut fra den brennende bygningen har bonden kjørt traktoren gjennom ytterveggen for å få større åpning. Siden brannen startet har det pågått en masseevakuering av dyrene, skriver Bergens Tidende.

Nødetatene ankom stedet like før klokken 20.

– Det brenner kraftig. Brannen startet i andre etasje, mens dyrene oppholdt seg i etasjen under. Mellom etasjene er det etasjeskiller av betong. Brannfolk har klart å evakuere masse dyr, sier vaktkommandør for 110-sentralen Jan Henning Fossedal. (©NTB)

Kommentarer