NORGESPREMIERE: Brødrene Daniel og Erik Bartnes fra Beitstad har kjøpt ny John Deere 7290R, som den første nye R7-traktoren fra USA hit til landet.

Norgespremiere på nye John Deere 7R

Da landbruksentrepenøren Brødrene Rones ANS i Beitstad skulle bytte traktor, var det naturlig å bytte til en John Deere 7290R.

Dermed ble det en norgespremiere på den nye USA-produserte 7R-serien. Brødrene Daniel og Erik Rones har drevet i bransjen 22 år, og startet opp da de var henholdsvis 17 og 15 år.
Nå har de bred erfaring både med grashøsting og fraukjøring.

Denne traktoren skal kun gå i flytting og spredning av husdyrgjødsel, som har blitt en helårssyssel. Men traktoren skal også være en reservetraktor ved behov hvis en annen traktor streiker.

John Deere’n er utstyrt med GPS, integrert med AMS og autostyring, og er både effektiv og nøaktig ute på åker og eng. Eksakt kjøring med andre ord.

Traktoren har 330 HK og er så rentbrennende at den ikke trenger Adblue, så her trengs det bare ren diesel på tanken.

– Er det artig å være første selger på en slik traktor i Norge, Odd Harald Grongstad?
– Ja, men at det skal funke for kunden er det viktigste, bedyrer Felleskjøpets maskinselger på Steinkjer.

– God service er like viktig som traktoren, forteller brødrene, som gjennom årene har prøvd flere merker og flere selskap.

Når Landbrukstidende er ute på kjøkkenbordet denne gang er Brødrene Rones godt i gang med førsteslåtten, og fraukjøringa kommer like fort i gang, og pågår parallelt etter hvert som førsteslåtten er i hus.

Kommentarer